Over mij

Ik ben Herman Loning en ben drie dagen per week werkzaam als onderwijsplanner op de kunstacademie in Groningen, Academie Minerva. In mijn vrije tijd maak ik graag muziek zowel alleen als in groepsverband. Ik vind het heerlijk om meerdaagse wandeltochten in de natuur te maken, en heb dan alles wat nodig is mee in mijn rugzak. Daarnaast ga ik graag naar de bioscoop en bezoek  regelmatig het filmhuis Hoogeveen (ben initiatiefnemer en oprichter van het Filmhuis in Hoogeveen) en ik dans wekelijks in de Biodanza groep in Hoogeveen. Mijn partner is de Biodanza docente.
Vanuit interesse en belangstelling om te zien wat mijn partner beweegt, ben ik mee gaan dansen. Ik dans daar nu voor het 3e jaar en het heeft me veel gebracht. Wat ik bij Biodanza merkte is, dat de behoefte om aan te raken en aangeraakt te worden een belangrijke rol speelt.  Op internet heb ik de effecten van aanraking gezocht en kwam al surfend op het web op de site van de School of Touch in Eindhoven uit. Ik werd gelijk geraakt door de tactiel stimulering aanraakmethode. Nu ik klaar ben met de opleiding behandelaar Tactiel Stimulering wil ik graag aanraken. Het doet me goed om mensen te behandelen die aanraking ontberen omdat ze alleen zijn of zich alleen voelen, en om mensen het gevoel van rust en verbondenheid te bieden. Daarnaast zou ik mensen willen behandelen die met verdriet rondlopen, chronisch vermoeid zijn of  relatieproblemen hebben.

 

Opleiding
Ik heb het certificaat 'Behandelaar Tactiel Stimulering' behaald bij de School of Touch in Eindhoven, het enige instituut in Nederland die de opleiding verzorgt. Elk jaar opnieuw moet door de behandelaar bij de School of Touch een proeve van bekwaamheid worden afgelegd om voor een nieuwe licentie in aanmerking te komen. Op deze manier wordt de deskundigheid van de behandelaar in Tactiel Stimulering gewaarborgd.