De Behandeling

Voorafgaand aan de behandeling is er ruimte voor een gesprek en bekijken we uw vraag of behoefte. Komt u alleen voor rust en ontspanning of is er een andere motivatie? De behandeling wordt hierop afgestemd.
 In de Tuinkamer heerst een aangename warme temperatuur van minimaal 24°.
Tactiel Stimulering is een volledige lichaamsbehandeling, m.u.v. van de intieme delen. Degene die de behandeling ondergaat, gaat zonder kleren (slip/onderbroek blijft aan) eerst op de rug op een groot laken op de massagetafel liggen. De ontvanger wordt toegedekt met twee aparte zachte doeken, één voor het bovenlichaam en één voor het onderlichaam.
Met een verwarmde natuurlijk biologische olie wordt dan volgens een vaste procedure met ritmische strijkbewegingen het lichaam aangeraakt. Alleen het aan te raken lichaamsdeel wordt vrij gemaakt van de doeken. Op de achtergrond is rustgevende muziek te horen.
De volgorde van behandeling is altijd hetzelfde, te beginnen bij de benen, voeten, buik, borstkas, armen, handen, schouders en tot slot het gezicht en het hoofd. Daarna gaat de ontvanger op de buik liggen en volgt de behandeling van de achterkant van het hoofd, de rug en de achterzijde van de benen. Tot slot wordt de ontvanger in het laken gewikkeld en licht gewiegd. De behandeling duurt ongeveer 50 minuten. Gedurende deze tijd wordt het hoogst mogelijke oxytocine gehalte bereikt. De effecten van oxytocine zijn sterker en houden langer aan na regelmatige behandelingen. Om optimaal van deze werking gebruik te maken is het mogelijk om te kiezen voor een intensief traject van tien behandelingen in vier weken.

 

Voor wie?
Tactiel Stimulering is geschikt voor iedereen die weer of meer evenwicht in zijn of haar leven en gezondheid wil. Men hoeft geen specifieke klachten te hebben om Tactiel Stimulering te ontvangen.
Het bevordert zowel bij gezonde als zieke mensen het gevoel van rust, ontspanning, herstel, verbondenheid, zelfbewustzijn en verbetering van het zelfbeeld.

In geval van ziekte geneest Tactiel Stimulering niet, maar het levert wel een positieve bijdrage aan de genezing. In de praktijk blijkt dat er gunstige resultaten zijn bij mensen met de volgende klachten: burn-out, stress, depressie, eetstoornissen, rouwverwerking, misbruik, fibromyalgie, slaapstoornis, angsten, hechtingstoornis, pijn.